در ادامه آموزش میدهیم که چگونه با استفاده از نسخه رایگان این نرم افزار، برای سایت خود یک سایت مپ بسازیم. سایت مپ XML میتواند کمبودهای احتمالی موجود در مورد گرفتن لینک های خارجی یا بک لینک را پوشش دهد. سایت مپ XML میتواند ضعف های موجود در لینک دهی داخلی سایت را پوشش دهد. هر دو گزینه های مناسبی هستند ولی توصیه ما استفاده از افزونه yoast seo هست. امیدواریم که این مطلب توانسته باشد پاسخگوی سوالات شما باشد. در صورتی که در زمینه آموزش سئو سوالی دارید می توانید آن را در قسمت دیدگاه ها مطرح کنید تا کارشناسان ما، پس از بررسی سوال شما در قالب یک دیدگاه یا مقاله به شما پاسخ دهند.
- اگر CMS شما به صورت پیشفرض این کار را نمیکند، معمولا افزونههایی هستند که نقشه سایتتان را برایتان ایجاد میکنند.
- موتورهای جستجو صفحات را در الویت قرار میدهند در نتیجه زودتر مورد بررسی قرار میگیرد.
- بر خلاف XML، سایت مپ های HTML سایت مپ هایی هستند که معمولاً در خود سایت (پایین صفحه یا کنار صفحه) قرار میگیرند و هدف از آن ها این است که بازدیدکنندگان سایت بتوانند صفحات مختلف را به راحتی پیدا کنند.
- استفاده از لینکهای صحیح در قوانین سئو برای تمامی موتورهای جستجو الزامی است.
- کالکشنی از ابزارهای لازم و ضروری که هر مدیر سایت یا طراح سایت حرفهای باید داشته باشه رو از ما هدیه بگیرید.
از جایی که بینگ هم از این نوع فایل پشتیبانی میکند، توسعۀ Feed ویدئویی mRSS راهی هوشمندانه برای ذخیره وقتتان است. سایت شما واقعاً بزرگ بوده و ممکن است خزندههای Google از خزیدن در برخی از صفحات بروز شده شما غافل شوند. تا انتهای این آموزش با پایگاه خبری – آموزشی سئوف همراه باشید.
آموزش ساخت نقشه سایت با استفاده از افزونه یوست
در سال 2017 گری ایلیس از گوگل توئیت کرد که ربات های گوگل به قسمت اولویت توجهی نمی کنند. اما چرا؟ جان مولر تایید کرده که نقشه سایت موبایل تنها بایستی برای وب سایت های دارای نسخه موبایل ایجاد شود و برای وب سایت های واکنشگرا نیازی به آن نیست. به عبارتی اگر وب سایت شما دارای نسخه موبایلی به شکل m.example.com است، ساخت نقشه سایت موبایل خالی از لطف نخواهد بود. موتورهای جستجو و خزندههای دیگری هستند که تنها از نقشه سایت XML استفاده میکنند. برای سئو، یک نقشه سایت XML یک احضاری برای خزنده URLهای لیست شده است. این یک راه درخواست موتورهای جستجو برای بررسی سایت و ایندکس صفحات لیست شده میباشد.
طبق گفته های خودتون، اگه روی sitemap جدید ریدایرکت میشه مشکلی پیش نمیاد. اما باز یکبار صفحه گوگل وبمستر خودتون رو بررسی بکنید، مطئمن شید نقشه سایت جدید ایندکس و نقشه قدیمی حذف شده. شما میتوانید بر روی دکمه SEE INDEX COVERAGE که در بالا سمت راست قرار گرفته کلیک کنید تا گزارشات گوگل از سایت مپ خود را ببینید. این گزارش به شما نشان میدهد که گوگل چند صفحه از صفحات سایت شما را پیدا کرده است و چند تا از اینها مورد تایید گوگل قرار گرفته است. اگر بیشتر از 5000 آدرس داشتید، از فایل ایندکس نقشه سایت استفاده کنید که در بخش بعد توضیح داده میشود. موتور جستجوی بینگ از فرمتهایی که توسط گوگل پشتیبانی می شود حمایت نمیکند، اما یکی از مسئولان بینگ بیان کرده است هر چیزی که پشتیبانی نشود، نادیده گرفته خواهد شد.
نقشه سایت، هویت سایت شماست و باید بدانید چگونه آن را ایجاد کنید و ارتقا دهید تا بهترین نتیجه را از آن بگیرید. از همین الان شروع کنید و این موارد گفته شده را به عنوان یک تمرین سئو انجام دهید و نتایج آن را رصد کنید. هر چه سایت مپ شما کوچکتر باشد یعنی سرور سایت خود را کمتر دچار تنش کردهاید. هر چند گوگل و بینگ سایز بین 10 الی 50 مگابایت را برای سایتمپ قبول میکنند اما بهتر است سایت مپ خود را همیشه در دامنهی پایینتر قرار دهید تا کار گوگل و سرور شما نیز راحتتر شود. البته در حال حاضر کنسول گوگل بخش جدیدی را تحت عنوان Index Coverage ایجاد کرده است که مشکلات ایندکس را تا مشخص میکند و کار تا حد زیادی آسانتر شده است. کنسول جستجوی گوگل در برخی مواقع میتواند خسته کننده باشد، به طور مثال اگر شما صفحه داشته باشید و صرفا صفحهی شما ایندکس شوند شما نمیتوانید بفهمید که مشکل این 5000 صفحه که ایندکس نمیشوند چیست.
چرا باید از نقشه سایت (Sitemap) استفاده کنیم؟
اگر از سیستم مدیریت محتوای وردپرس استفاده میکنید میتوانید یک سایت مپ با استفاده از افزونه Yoast SEO ایجاد کنید. نقشههای سایت محدودیت URL دارند (تا 50 هزار تا URL را قبول میکنند). پس اگر یک سایت بسیار بزرگ با هزاران صفحه را اداره میکنید، گوگل توصیه میکند که نقشه سایت خود را به چند نقشه سایت کوچکتر بشکنید.
برای اطمینان از ایجاد سایت مپ توسط افزونه Yoast بر روی علامت سوالی که کنار سایت مپ XML سایت (نقشههای XML سایت) قرار دارد کلیک کرده و گزینه مشاهده سایت مپ XML را انتخاب کنید. همچنین میتوانید با افزودن عبارت “sitemap_index.xml” به انتهای آدرس URL سایت خود آن را مشاهده کنید. نقشه سایت نقشه ای از سایت شماست که به موتورهای جستجو کمک می کند تا تمام محتوای سایت شما را پیدا، کروال و ایندکس کنند. سایت مپ همچنین به موتورهای جستجو می گوید که کدام صفحه در سایت شما مهم تر هستند. همچنین ممکن است سایت شما یک سایت فروشگاهی باشد و چند صد صفحه مختلف داشته باشد.
تاثیر نقشه سایت در سئو
این مساله به این شکل که شما توضیح دادید عجیب هست و نیاز به بررسی بیشتر داره. اگر روی علامت سوال گزینه نقشه سایت کلیک کنید قادر خواهید بود، سایت مپ یا سایت مپهای خود را ببینید و از صحت آن مطمئن شوید. فایل نقشه سایت باید به صورت UTF-8 باشد و از کاراکترهای entity-escaped در URL استفاده شود (به عنوان مثال جایگزین کردن کاراکتر “&” با کاراکتر “&” در آدرسهای داینامیک).
خوشبختانه، برای ایجاد نقشه سایت نیازی به دانستن هیچ کدی ندارید. ابزارهایی وجود دارند که به شما امکان می دهند نقشه سایت را تنها در چند کلیک و چند ثانیه بسازید. به عبارت دیگر، داشتن نقشه سایت ممکن است مستقیماً بر رتبه بندی موتورهای جستجو تأثیر بگذارد.
هرگز سعی نکنید موتورهای جستجو را با ایجاد نقشه جدید و یا مواردی از این دست گول بزنید تا صفحات شما را مجددا ایندکس کنند. این کار میتواند بسیار ریسکی و خطرناک باشد و گوگل به راحتی این آپدیتها را رصد میکند و اگر ارزش جدیدی به سایتمپ شما افزوده نشود میتواند برای رتبه و ایندکس شدن سایت شما مشکلآفرین شود. تقریبا غیرممکن است که بتوانید تمام لینکها و رباتها را در یک وبسایت بزرگ به روز نگه دارید و نقشه سایت را نیز منطبق با کار سایت آپدیت کنید. در عوض میتوانید قوانین و دستوراتی وضع کنید که یک صفحه بلافاصله پس از ایجاد در داخل نقشه سایت قرار بگیرد و یا صفحات شما در داخل سایت مپ از حالت noindex تغییر حالت دهند.