آموزش ساخت نقشه سایت با Yoast SEO در وردپرس ایران وب
انتشار: تیر 18، 1403
بروزرسانی: 23 خرداد 1404

آموزش ساخت نقشه سایت با Yoast SEO در وردپرس ایران وب

در این مرحله از صفحه سرچ کنسول خود قسمت sitemap را انتخاب کنید. فواید داشتن نقشه سایت را می توان کمک به خزنده های موتور جستجو برای درک بهتر صفحات یک سایت و در نهایت بهبود سئو سایت دانست. اما اگر از آن دسته افرادی هستید که برای بهبود سئو سایت خود هر اقدامی را انجام می دهید، بشدت ساخت و معرفی نقشه سایت را پیشنهاد می کنیم.

  • ممکن است بگویید اگر صفحات سایت به درستی لینک داده شوند دیگر نیازی به sitemap نیست.
  • سایت مپ ها در تمام مدل های طراحی سایت وجود دارند و به نوعی راهنمای سایت ها برای موتور های جستجو هستند.
  • همانطور که می توانید مشاهده کنید، تمام دسته بندی های مهم در این سایت لیست شده اند.
  • اگر برای شما فهرست شدن آن صفحات مهم است بایستی برای رفع مشکل اقدام کنید.

اما شما این شانس را دارید که تنها نباشید و چرخ را از نو نسازید. وقتی که در سایت خود از URL های داینامیک برای محتوای خود استفاده می کنید. بسیار مهم است که نقشه سایت شما و robots.txt با هم هماهنگ باشند. تمامی حقوق مادی و معنوی این وبسایت متعلق به نوین می باشد و هر گونه کپی برداری پیگرد قانونی دارد.

ابزارهای بررسی نقشه سایت\xa0 (Sitemap)

موتورهای جستجوی گوگل و بینگ، فایل های Media RSS را جایگزینی مناسب برای تشخیص توضیحات متای فایل های ویدئویی درنظر می گیرند. به عبارت دیگر، اگر لینک سازی داخلی شما اصولی باشد، احتمالا شما به نقشه سایت نیاز ندارید و به سئو سایت شما آسیب نخواهد رسید، اما استفاده از نقشه سایت در هر شرایطی توصیه شده است. در تصویر زیر سایت مپ ایندکس وب سایت Search Engine Journal را مشاهده می کنید که دارای ۳۰ سایت مپ مجزا است. یک روش دیگر افزودن نام سایت مپ “sitemap_index.xml” به انتهای دامنه وب سایت تان است. در این مرحله تب “طبقه بندی ها” یا تکسانومی را انتخاب کنید و مشابه مرحله قبل مواردی که باید در سایت مپ وجود داشته باشند را مشخص نمائید. در یک سناریوی نرمال بایستی “دسته ها” و “دسته های محصولات” در وضعیت “بله ” باشند و سایر موارد مثل برچسب نوشته ها که محتوای تکراری تولید می کنند به صورت “خیر” تنظیم شوند.

نقشه سایت یـا Site Map چیست؟

علاوه بر این، دسترسی را نیز افزایش می دهد – زیرا به موتورهای جستجو اجازه می دهد به تمام صفحات وب سایت شما دسترسی داشته باشند. در نهایت، این قابلیت دسترسی به موتورهای جستجو اجازه می دهد تا به سرعت تمام صفحات وب سایت شما را پیدا کرده و آنها را در موتورهای جستجو رتبه بندی کنند. این افزونه امکان تهیه و ساخت سایت مپ برای سایت شما را دارد. اما امکانات آن به نسبت افزونه های دیگری که تا اینجا معرفی کردیم، کمی کمتر است. به طور مثال شما خودتان باید به صورت دستی، نقشه سایت را در موتورهای جست و جو ثبت کنید و این افزونه، این کار را به صورت خودکار انجام نمی دهد.

این افزونه از محصولات رسمی شرکت گوگل نیست، ولی با این حال یکی از پرکاربردترین افزونه های وردپرس در این زمینه به حساب می آید. به کمک این ابزار می توانید برای انواع صفحات سایت خود، سایت مپ های پویا بسازید. All in One SEO شما را قادر می سازد تا سایت مپ های دیگری به جز سایت مپ اصلی خودتان بسازید.

در هنگام تغییرات کلی، نقشه سایت را بروزرسانی کنید.

در غیر این صورت، از سوی گوگل به روزرسانی صفحاتی که محتوای آن ها تغییری نکرده است می تواند به عنوان یک تکنیک اسپم شناخته شود. اگر شما یک صفحه را در فایل Robots.txt یا از تگ “noindex” در یک صفحه استفاده کرده ایدو شما نمی خواهید آن صفحه را در نقشه سایت خود ظاهر شود. هدر دادن منابع سرور برای این صفحات، باعث از بین رفتن Crawl Budget شما می شود.

اگر وب سایتتان را به تازگی طراحی کرده اید ، می توانید آدرس نقشه ی خود را در ابزار سرچ کنسول یا همان گوگل وب مستر تولز قرار دهید تا خزنده های گوگل نقشه ی سایت شما را سریع تر شناسایی کنند. در این صفحه ابتدا متوجه می شوید نقشه سایت چیست و سپس با انواع نقشه سایت آشنا می شوید و در نهایت با روش ساخت نقشه سایت XML و ثبت آن در سرچ کنسول آشنا می شوید. وب سایت هایی که صفحات زیادی دارند، نقشه سایت به موتورهای جستجو کمک می کند تا صفحات جدید یا آپدیت شده را به سرعت شناسایی کنند. شما در هر سایت مپ تا سقف صفحه می توانید قرار دهید و اگر وبسایت شما بیش از این تعداد صفحه دارد شما مجبورید بیش از یک نقشه سایت ایجاد کنید.

سلام پیام جان… عجیبه یک مقدار سوال چون خودت جواب خودت رو دادی. افزونه Yoast خودش برای شما سایت مپ می سازه و نیازه به استفاده از افزونه های دیگه نیست. آدرس فایل نقشه سایت شما اشتباه هست یا این که اجازه دسترسی عمومی رو ندادید. مثلاً در عکس زیر می بینید که از 116 صفحه سایت 109 تای آن تأیید و ایندکس شده و 7 تا از صفحات یا ایندکس نشده اند یا جزو صفحاتی بوده اند که به صورت دستی کاری کرده اید که از گوگل آن ها را بررسی نکند. سایر سیستم های مدیریت محتوا هم برای خود افزونه های دارند که اتوماتیک نقشه سایت را ایجاد می کنند. همه آدرس هایی که در نقشه سایت نوشته می شوند باید از قواعد یکسانی پیروی کنند.