نقشه سایت چیست؟ چگونه نقشه سایت بسازیم؟ xml sitemap
انتشار: تیر 02، 1403
بروزرسانی: 23 خرداد 1404

نقشه سایت چیست؟ چگونه نقشه سایت بسازیم؟ xml sitemap

مخصوصا اگر سایت شما وردپرسی باشد و از افزونه سئو مناسب نظیر یوست سئو برای ایجاد آن استفاده کنید. علیرغم اهمیت نقشه سایت در سئو بایستی به خاطر داشته باشید که نقشه سایت یک فاکتور رتبه بندی نیست و ارتباطی به رتبه سایت در گوگلا ندارد. در واقع سایت مپ تنها به بررسی سریعتر و راحت تر محتوای سایت شما توسط گوگل کمک می کند. نقشه های سایت نمی توانند بیش از 50 هزار URL را در خود ثبت کنند. همچنین حجم فایل نقشه سایت نیز حداکثر می تواند 50 مگابایت باشد.

و این امر به محتویات سایت وابسته است و شما می توانید با Sitemap این کار را برای موتورهای جستجو و گوگل آسان کنید. همانطور که در قسمت راست تصویر قبل مشاهده می کنید، دسته بندی نقشه های سایت موجب آنالیز بهتر آنها شده و ما می توانیم به راحتی به بخش دارای مشکل پی ببریم. اما همانطور که مشاهده می کنید بخش Articles دارای عملکرد مناسبی نیست. نقشه سایت لیستی از صفحات مهم سایت شما برای پایش و ایندکس می باشد، بنابراین نیاز به درج تمام آدرس های سایت در آن نیست.

در حقیقت، وب سایت های وردپرسی که قبلاً از Yoast SEO استفاده می کردند، می توانند نقشه های سایت XML را مستقیماً در این افزونه فعال کنند. در واقع با استفاده از نقشه سایت می توانید به موتورهای جستجو اعلام کنید که بر روی چه صفحاتی از وب سایت متمرکز شوند. همچنین این کار موجب استفاده بهینه تر از Crawl Budget می شود. همانطور که احتمالا می دانید موتورهای جستجو دارای محدودیت هایی در صرف منابع برای پایش سایت شما هستند.

  • همچنین ممکن است سایت شما یک سایت فروشگاهی باشد و چند صد صفحه مختلف داشته باشد.
  • اما برای سایت های دیگر باید آنها را خودتان با استفاده از کدهای موجود در اینترنت توسعه دهید.
  • در تصویر بالا موتورهای جستجو می توانند تنها به نگاه کردن به نقشه سایت، به هر نه صفحه آن پی ببرند.
  • این مقاله نیز بخشی از دوره رایگان و جامع یادگیری سئو می باشد که روی سایت قرار دارد.
  • برای این کار کافی است وارد گوگل سرچ کنسول شوید و به بخش Sitemaps بروید.

اگر از کاربران وردپرس هستید، احتمالا افزونه Yoast SEO را تاکنون در آن نصب کرده اید. این افزونه رایگان دارای قابلیت تولید نقشه سایت داینامیک است. کافیست پس از نصب آن به تنظیمات آن رفته و وارد تب ویژگی ها شوید. عدم قرار گرفتن صفحات فوق در نقشه سایت به معنای ایندکس نشدن آنها از طرف گوگل نیست. از دید سئو این کار می تواند نشانه ای برای میزان اهمیت صفحات باشد. برای تست این مورد می تواند صفحات ایندکس شده در گوگل را مشاهده کنید.

ثبت نقشه سایت در گوگل سرچ کنسول

افزونه Jetpack یکی از تحسین شده ترین و پراستفاده ترین افزونه های وردپرسی است. این افزونه در زمینه های مختلف از جمله امنیت، سرعت سایت، آمار و سئو به سایت شما کمک می کند. ممکن است که در آن 5000 صفحه تعداد محتوای تکراری زیادی وجود داشته باشد. درنهایت روی دکمه ذخیره تغییرات کلیک کنید تا سایت مپ شما ایجاد و فعال شود. گوگل و بینگ هردو فقط نقشه های سایتی که زیر 50 MB هستند را قبول می کنند.

۲- ثبت سایت مپ در گوگل سرچ کنسول

PowerMapper ابزاریست فوق العاده جهت شناسایی خطاها و سازگاری سایت مپ فعلی سایت. اگرچه به عنوان ابزار ساخت sitemap بصری معروف شده، با این حال کارکردهای دیگری نیز دارد. برای نمونه می توان به خروجی فایل XML و Excel CSV اشاره کرد.

آدرس دهی در نقشه سایت باید متناسب با دامنه اصلی باشد و تا حد امکان از حروف فارسی استفاده نشود. علیرغم مزایای ابزار سایت مپ ساز بصری، برخی افراد همچنان ابزارهای سنتی را ترجیح می دهند. 5- در بخش «Add a new sitemap» آدرس سایت مپ خود را تایپ کنید و دکمه Submit را بزنید. به عنوان مثال، فرض کنید که نقشه سایت شما به 5000 صفحه لینک دارد. » را مشاهده کردید، گوگل با موفقیت نقشه سایت شما را کراول کرده است.