نقشه سایت چیست؟ تاثیر سایت مپ در سئو خانه فناوری تهران
انتشار: مرداد 05، 1403
بروزرسانی: 27 خرداد 1404

نقشه سایت چیست؟ تاثیر سایت مپ در سئو خانه فناوری تهران

سئو محصول چیست و چگونه سئو محصولات سایت را انجام دهیم؟ راهنمای قدم به قدم سئو محصولات سایت را در وب 24 بخوانید. کالکشنی از ابزارهای لازم و ضروری که هر مدیر سایت یا طراح سایت حرفه ای باید داشته باشه رو از ما هدیه بگیرید. مهم است که Sitemap و Robots.txt شما با هم کار کنند و همکاری داشته باشند. فایل sitemap نباید بیشتر از ۵۰ هزار URL داشته باشد و حجم آن بیشتر از ۵۰ مگابایت نباشد. در صورتی که سوالی در این زمینه دارید می توانید در قسمت نظرات با ما مطرح کنید تا در سریع ترین زمان ممکن به سوال شما پاسخ دهیم. از این فرم می توانید برای ورود و یا ثبت نام در مجله کاپریلا استفاده کنید.

خزنده های گوگل هر کدام معیارهای خودشان را برای تشخیص خوب یا بد بودن صفحات دارند. می توانید صفحاتی را به عنوان صفحات مهم تر به گوگل معرفی کنید تا بتوانید روی سئو این صفحات بیشتر کار کنید و از رقیبانتان پیشی بگیرید. شما می توانید توسط سایت مپ مطالب جدیدی را که در سایت خود اضافه کرده اید، به گوگل معرفی کنید. نکته اصلی در استفاده از این روش و روش های مشابه برای ایجاد نقشه سایت این است که در صورت اضافه شدن صفحات جدید شما بایستی مجددا نقشه سایت را بسازید تا محتوای جدید نیز درون نقشه سایت نمایش داده شود. در واقع مزیت اصلی وردپرس و افزونه های سئو وردپرس در این است که این ابزارها با اضافه شدن محتوای جدید بصورت خودکار نقشه سایت شما را بروز می کنند.

  • برای اطمینان بیشتر اگر سورس HTML صفحه را بررسی کنید متای “robots” با مقدار “noindex” را مشاهده خواهید کرد که به موتور جستجو می گوید این صفحه را ایندکس نکند.
  • اگر با کدنویسی HTML آشنا باشید می توانید از آن استفاده کنید و یا می توانید با یک برنامه ویرایشگر متن مانند Sublime Text یک فایل XML بسازید.
  • سپس عملکرد نقشه سایت را «فعال» کنید و به افزونه اجازه دهید جادوی خود را انجام دهد.
  • 5- در بخش «Add a new sitemap» آدرس سایت مپ خود را تایپ کنید و دکمه Submit را بزنید.
  • All in One SEO تنها افزونه ایست که به شما اجازه افزودن صفحات خارجی مانند موارد بالا را به سایت مپ سایت وردپرس می دهد.
  • اگر از وردپرس استفاده می کنید، به احتمال خیلی زیاد از افزونه یوست برای سئوی خود نیز استفاده می کنید.

برای حل این مساله می توان با ساخت نقشه سایت به گوگل کمک کرد تا راحت بتواند محتواهای سایت را پیدا کند. گوگل پیشنهاد می کند که نقشه سایتتان را که محتوای خبری دارد را به عنوان فایلی جداگانه در نظر بگیرید زیرا ربات ها گوگل در این نوع سایت مپ، نسبت به سایر فایل ها بیشتر می خزند. موتور جستجوی بینگ از فرمت های پشتیبانی شده توسط گوگل حمایت نمی کند، اما یکی از مسئولان بینگ بیان کرده که صفحاتی که پشتیبانی نشوند، نادیده گرفته می شوند. بنابراین و بمسترها هم به راحتی در سایت مپ خود از این موارد استفاده می کنند.

من توصیه می کنم تاریخ را را فقط زمان تغییر قابل توجه سایت خود (یا افزودن محتوای جدید به سایت خود) تغییر دهید. در غیر این صورت، گوگل هشدار می دهد که به روزرسانی تاریخ در صفحاتی که تغییر نکرده اند، می تواند به عنوان یک تاکتیک اسپم تلقی شود. اگر یک صفحه را در Robots.txt اضافه می کنید یا از برچسب "noindex" در یک صفحه استفاده می کنید، پس نباید در نقشه سایت شما نشان داده شود.

ایجاد نقشه سایت در وردپرس

پس علاوه بر اینکه ربات های گوگل صفحات ما را از این طریق Crawl می کنند، همچنین می توانند تمام لینک ها و صفحات وب سایت ما را ایندکس نمایند و آن ها را در موتور جستجو ثبت کنند. زمانی که تعداد صفحات یک سایت زیاد و موضوعات زیادی را در بر می گیرد، فایل ایندکس نقشه کاربرد زیادی دارد. زمانی که از صفحات زیاد صحبت می کنیم، منظورمان سایتی با 5000 صفحه و با سایز نقشه بالای 100 مپ است. در این صورت شما به فایل ایندکس سایت مپ خودتان نیاز خواهید داشت.

داشتن ویدیو سایت مپ خیلی مهم نیست!

این ابزار نیز همانند 2 ابزار بالا، رابط کاربری ساده ای داشته و امکان سفارشی سازی با رنگ بندی های مختلف و گردآوری محتواهای صفحات را در اختیارتان قرار می دهد. همچنین به کمک Writemaps می توانید سایت مپ های قدیمی سایت خود را آرشیو کنید. در همین صفحه می توانید سایت مپ های قدیمی خود که بر روی کنسول گوگل ثبت شده اند را ملاحظه کنید. همچنین آخرین تاریخی که توسط بات های گوگل خوانده شده و آمار URLهایی که در سایت شما پیدا شده اند.

همچنین می توانید کدهای فایل سایت مپ سایت ها را با تایپ عبارت /sitemap.xml/ در انتهای URL آن مشاهده کنید. در کدنویسی به صورت دستی، احتمال خطا وجود دارد و برای آنکه سایت مپ شما وظیفه اش را به درستی انجام دهد لازم است کلیه این خطاها را برطرف کنید. خوشبختانه به کمک ابزارهای مختلف مانند نرم افزارهای آنلاینی که در ادامه بیان خواهیم کرد، می توان وضعیت کدهای سایت مپ و عملکرد درست آنها را ارزیابی کنید.

البته اصلاح این سایت مپ (افزودن یا حذف موارد مختلف از آن) کار چندان ساده ای نیست. خوشبختانه در اکثر افزونه های سئوی وردپرس، قابلیت اصلاح سایت مپ وجود دارد. به کمک این افزونه ها می توان موارد نامطلوب را حذف یا exclude کرد. اگر از آن دسته افرادی باشید که با تصاویر راحت تر از کلمات هستند، طبیعتاً ابزارهای ایجاد سایت مپ بصری بیشتر برایتان سودمند هستند؛ چون می توانید دید روشنی به سلسله مراتب صفحات سایت خود داشته باشید. از دیگر مزایای این ابزارهای ساخت سایت مپ بصری، راحتی کار با آنهاست، کافی است صفحات را در قالب برنامه drag and drop کنید و بعد شاهد ساخت سایت مپ وبسایت تان باشید. پس از اضافه کردن سایت مپ به فولدر root سایت خود، آن را به فایل robots.txt نیز اضافه کنید.

حجم موردنظر برای این سایت مپ ها نبایستی بیشتر از ۱۰ مگابایت باشد که این حجم برابر تعداد ۵۰۰۰ لینک یا آدرس است. اگر تعداد صفحات شما بیشتر از این تعداد یا این حجم شد باید از sitemap index file استفاده کنید. با استفاده از فایل ایندکس نقشه سایت می توانید تا ۵۰۰۰۰ نقشه سایت در هر سایت مپ یا sitemap ایندکس خود ذخیره کنید. با اینکه احتمالا اغلب شما اطلاعات کلی در مورد اهمیت ثبت نقشه سایت در گوگل سرچ کنسول دارید، اما شاید با پیچیدگی های نحوه ساخت نقشه سایتی که در راستای ارتقا شاخص های سئو باشد بی خبر باشید.

پس باید صفحات باکیفیت خود را تعیین کنید و برخی صفحات را درجه ی اولویت پایین تری قرار دهید. اگر از ابزارهای درست کردن فایل نقشه سایت استفاده کنید، یک گزینه یا تیکی برای ساخت نقشه سایت مخصوص موبایل داره که اون رو بزنی بقیه کارها خودکار انجام میشه. اگر سایت شما با تعداد بالای صفحات فاقد سایت مپ باشد، ممکن است برخی صفحات از دست خزنده ها در رفته و index نشوند. با استفاده از نقشه های سایت مپ یا sitemap به موتورهای جستجو مسیر می دهید و تمام صفحات خود را به گوگل معرفی می کنید. شما همچنین می توانید ویدئوها را در طراحی نقشه سایت خود به کار ببرید.