
بروزرسانی: 01 تیر 1404
نقشه سایت چیست؟ تاثیر سایت مپ در سئو خانه فناوری تهران
بعد از مدتی روی فایل سابمیت شده کلیک کنید، اگر پیام «Sitemap index processed successfully» برایتان نمایش داده شد، یعنی گوگل سایت شما را بررسی و تأیید کرده است. الزامیاین تگ تنها یکبار مورد استفاده قرار می گیرد؛ نقشه سایت با این برچسب شروع می شود و در انتهای نقشه بسته می شود. در جدول زیر تگ هایی که در نقشه سایت XML مورد استفاده قرار می گیرد را برایتان سرجمع کردیم. ابزارهای دیگری ازجمله Google Sitemap Validator و XChecker که کار مشابه xml-sitemaps را انجام می دهند نیز وجود دارند که بسیار مفید هستند.
شما می توانید از یک CDN استفاده کنید، به شرطی که آن را در گوگل سرچ کنسول تایید کرده باشید. اگر حجم نقشه سایت XML شما به بیش از ماکسیمم مقدار برسد، بایستی آن را به چند قسمت تقسیم نمایید. این نقشه های سایت می توانند با یکدیگر ترکیب شده و در یک فایل XML دیگر (مثلا با نام sitemap-index.xml) قرار گیرند. برای وب سایت های بسیار بزرگ می توان حتی از چندتا از این دست نقشه های سایت نیز ایجاد نمود.
- در آخر اگر می توانید با کلیک روی دایره آبی رنگ، نقشه ساخته شده را مشاهده کنید.
- برای حل این مساله می توان با ساخت نقشه سایت به گوگل کمک کرد تا راحت بتواند محتواهای سایت را پیدا کند.
- برای پاسخ به اینکه اهمیت نقشه سایت چیست باید بدانید موتورهای جستجو مانند Google ،Yahoo و Bing از نقشه سایت برای یافتن صفحات مختلف در سایت شما استفاده می کنند.
- فایل نقشه سایت شما باید روی هاست و پوشه اصلی فایل ها قرار گیرد.
اما اگر فکر می کنید که برای بازدیدکنندگان مفید هستند، دراینصورت داشتن یک سایت مپ HTML احتمالا برای سئوی سایت شما مضر نخواهد بود. صفحات سایت روی نقشه سایت اگر تا اینجا همه چیز خوب پیش رفته است، بعد از ساخت نقشه سایت وقت معرفی آن به گوگل است. موتورهای جستجو مانند گوگل، یاهو و بینگ از نقشه سایت برای یافتن صفحات مختلف موجود در سایت شما استفاده می کنند. برای انجام این کار وارد اکانت سرچ کنسول سایتتان شوید، از منوی سمت چپ گزینه سایت مپ را انتخاب کنید. اگر قبلاً سایت مپ خود را در گوگل ثبت کرده باشید، تصویر زیر را مشاهده خواهید کرد. بر خلاف فایل robots.txt، موتورهای جستجو نمی توانند به صورت خودکار به دنبال نقشه سایت بگردند و آن را بخوانند.
این کار از ایندکس شدن صفحات توسط موتورهای جستجو جلوگیری می کند. این کار برای برخی صفحات در وبسایت شما که مهم هستند ولی دوست ندارید در نتایج صفحات جستجو دیده شوند بسیار کاربردی است. اما شما صرفا زمانی می توانید از ربات ها بخواهید تا صفحات شما را بلاک کنند که نیازی به کرول آن ها نباشد. وقتی بحث رنکینگ و رتبه بندی پیش می آید کیفیت کلی سایت یک فاکتور کلیدی است.
چگونه نقشه سایت را به گوگل معرفی کنیم؟
بنابراین باید خودتان به صورت دستی این قایل را در اختیار گوگل قرار دهید. فرایند به کارگیری نقشه سایت و در دسترس قرار دادن آن برای موتورهای جستجو بسیار ساده است. البته بستگی به این دارد که شما از چه CMS یا سیستم مدیریت محتوایی استفاده کنید. علاوه بر استانداردهای نقشه سایت برای محتوای وب، گوگل از فرمت های خاصی برای سایت مپ پشتیبانی می کند که برای رسانه های خاصی مورد استفاده قرار می گیرد. این موارد شامل نقشه هایی برای فایل های ویدئویی، تصاویر، محتوای موبایلی، کد منبع نرم افزار و محتوای خبری هستند. بعد از اینکه فرمت مناسب نقشه سایت در فضای نام اعلام شد، می توان تمامی محتواهای اضافی دیگر را به آن افزود.
از نقشه سایت XML و RSS/Atom feeds در کنار هم استفاده کنید.
هدف ما در مدیر دِو ارائه محتوای غنی و کاربردی در جهت آموزش طراحی و توسعه وب با رویکرد کسب و کار اینترنتی می باشد. تمام تلاشمان را می کنیم که این آموزش ها از کیفیت لازم برخوردار باشد. همچنین با استفاده از مقاله ای که تو سایت نوین درباره بررسی عملکرد و رفع خطاهای نقشه سایت نوشتیم، sitemapتون رو چک کنید. در کل جدا کردن نقشه سایت موبایل و دسکتاپ کاری هست که در سئو توصیه نمیشه. کدهای XML معتبر با تگ های شروع (بازشونده) “ “ آغاز می شوند که یک تگ الزامی است. سپس این تگ با تگ دیگری همچون “” دنبال می شود که حاوی حداقل یک صفت Xmlns است که ساختار کلی XML را تعریف می کند.
URL های noindex را داخل نقشه سایت قرار ندهید.
علت این است که بیشتر پلتفرم ها یک نقشه سایت پیش فرض دارند که به صورت خودکار ایجاد شده است. آن ها با فرمت XML تحویل داده می شوند و معمولا در مسیر نسبی /sitemap.xml یافت می شوند. سایت مپ ها در تمام مدل های طراحی سایت وجود دارند و به نوعی راهنمای سایت ها برای موتور های جستجو هستند. برای وردپرس، سایت سازها، cms هایی مانند لاراول و سایر فریم ورک های طراحی سایت، سایت مپ هایی وجود دارد که می توانید آنها را برای سایت خود استفاده کنید.