
بروزرسانی: 30 خرداد 1404
آموزش ثبت نقشه سایت در گوگل معرفی نقشه سایت به گوگل
فایل robots.txt حاوی دستورالعمل هایی برای موتورهای جستجو است که برای موتورهای جستجو مشخص می کند اجازه دسترسی به کدام بخش های وبسایت را دارند و دسترسی به کدام بخش ها برای آن ها مجاز نیست. اغلب موتورهای جستجو شناخته شده نظیر گوگل، بینگ و یاهو از این فایل پشتیبانی می کنند و محتویات موجود در آن را بررسی می کنند. نسخه رایگان screamingfrog تنها قادر به بررسی ۵۰۰ صفحه از سایت شما هست. لذا اگر سایت شما بیش از ۵۰۰ صفحه دارد استفاده از این ابزار برای ساخت نقشه سایت کارایی ندارد.پس از پایان بررسی به منوی Sitemaps و سپس XML sitemap بروید. از آنجا که گوگل توجه چندانی به برچسب های ، و ندارد، توصیه می کنیم که آن ها را در نقشه سایت خود قرار ندهید. همچنین بهتر است با رفتن به سربرگ Images تصاویر را در نقشه سایت خود قرار دهید.
- اطمینان یافتن از صحت انجام این مرحله، نیازمند صرف وقت و دقت کافی است.
- با استفاده از نقشه های سایت مپ یا sitemap به موتورهای جستجو مسیر می دهید و تمام صفحات خود را به گوگل معرفی می کنید.
- بعنوان مثال نحوه قرار گرفتن نقشه سایت در فایل robots.txt سایت نردبان به شکل زیر است.
- لیستی از صفحات Excluded یا کنار گذاشته شده نمایش داده می شود که بیشترشان احتمالا صفحاتی هستند که عمدا لحاظ نشده اند.
در ابزار سرچ کنسول ، در منوی Crawl ، در بخش sitrmaps می توانید آدرس نقشه ی سایت خود را وارد کرده و به گوگل معرفی کنید. با درنظر داشتن اینها، اکنون می خواهیم چگونگی ساخت نقشه سایت و بهینه کردن آن برای سئو را به شما آموزش دهیم. توصیه می کنم فقط زمانی این تاریخ ها را تغییر دهید که تغییرات چشمگیری در سایت خود ایجاد کرده اید (یا محتوای جدیدی را به صفحه افزوده اید).
قیمت طراحی سایت با وردپرس
قطعا داشتن یک ویدیو سایت مپ ضرری ندارد اما ارزش دردسرهای ساخت و نگهداری ویدیو سایت مپ را ندارد. توصیه می کنم وقتی نقشه سایت به هر روشی ساخته شد، آن را کاملا و به دقت چک کنید که لینک های صفحات مورد نظر شما در آن وجود داشته باشند. در صورتی که همه مراحل را به درستی انجام داده باشید در قسمت “Submitted sitemaps” مشخصات سایت مپ را مشاهده خواهید کرد. در صورتی که افزونه فروشگاه ساز ووکامرس را نصب کرده باشید بخشی به نام “محصولات” به تب “انواع محتوا” اضافه شده است که می توانید بسته به نیازتان محصولات را هم از سایت مپ خارج نمائید. صفحاتی که منجر به ایجاد محتوای تکراری می شوند را خارج کنید، در وردپرس صفحات بایگانی، برچسب ها و نویسندگان گزینه مناسبی برای اینکار هستند.
سایت مپ داینامیک و پویا بسازید.
هر جا که نیاز باشد از متاتگ ربات در Robot.txt استفاده کنید. استاندارد جهانی URL از حروف Unicode مثل فارسی پشتیبانی نمی کند (مانند آدرس اول) به همین دلیل آدرس هایی که حروف Unicode دارند باید Encode شوند که حالت دوم است که در کامنت تون ثبت کردید. برخی کرالرها یا مرورگرها ممکنه از شکل unicode هم پشتیبانی کنند اما بهتره که تمام URL ها به صورت encode باشند. هر دوی Yoast SEO و Google XML Sitemaps می توانند نقشۀ سایت XML بسازند. داشتن دوتا نقشۀ سایت چندان مفید نیست و حتی می تواند سرعت سایت شما را پایین بیاورند.
مثلا، گوگل صفحات وب را تا حد زیادی از طریق لینک های موجود در هر صفحه پیدا می کند. حالا اگر سایت شما خیلی جدید باشد و فقط تعداد کمی بک لینک خارجی در آن داشته باشید ، سایت مپ برای کمک به گوگل در یافتن صفحات مختلف در سایت شما، کمک خیلی بزرگی می\u200e\u200eکند. هر چقدر نقشه سایت شما کوچکتر باشد، ایندکس آن راحت تر و سریعتر خواهد بود؛ اما این دلیل نمی شود که محتوای سایت خود را برای کوتاه شدن نقشه سایت در آن قرار ندهید. تمامی صفحاتی که میخواهید به گوگل نشان ندهید را باید در یک فایل مشخص به گوگل اطلاع دهید. یکپارچه سازی Slickplan با Basecamp و داشتن افزونه وردپرس، همکاری و به اشتراک گذاری میان کاربران و ادیتورهای مختلف را ممکن کرده است.
در صورتی که نقشه سایتتان از یکی از این دو مورد بزرگتر شود، باید با دسته بندی مطالب در نقشه های مختلف سایت هریک را بصورت جدا در موتورهای جستجو ثبت کنید. سایت شما می تواند یک نقشه سایت برای صفحات، یک نقشه برای تصاویر و یک نقشه برای ویدیوها داشته باشد. نحوه ثبت نقشه سایت در گوگل سرچ کنسول را در ادامه توضیح خواهیم داد. نقشه سایت درواقع یک فایل متنی است که دربرگیرنده تمام نشانی های موجود در سایت شما است. بعلاوه نقشه سایت می تواند اطلاعات متا هر URL از سایت مانند آخرین بروز رسانی، میزان ارزش و نحوه ارتباط آن با دیگر صفحات را نیز شامل شود. وجود نقشه سایت (سایت مپ) به موتورهای جستجو کمک می کند تا محتوای وب سایت شمارا پیدا کند، تا کراولر ها بتوانند به راحتی سایت را ایندکس کنند.
در غیر اینصورت، گوگل هشدار می دهد که بروزرسانی تاریخ ها در صفحاتی که تغییر نیافته اند می تواند به عنوان یک شیوه نامطلوب به نظر برسد. می تواند این باشد که محتوای تکراری زیادی در آن ۵۰۰۰ صفحه وجود داشته است. یا می تواند این باشد که تعداد صفحات موجود در سایت شما از بودجه خزش شما پیشی گرفته اند. با توجه به نکاتی که تا به اینجا گفته شد، نحوه ساخت نقشه سایت و بهینه سازی آن برای سئو در ادامه آمده است.